Menu   Email

Onze Vrijwilligers

BRENGT MENS EN DIER DICHTER BIJ ELKAAROns Demoteam/vrijwilligers verzorgen middagen met Therapiehonden,Aai en Knuffelproject met andere dieren in verpleeghuizen, bejaardenhuizen, scholen, etc. Wij geven ook demonstraties en workshops in Canine freestyle (Dogdancing), Flyball, Obedience, Apporteren, etc. Ook zijn demonstraties met de pony’s en de Kaninhop (Konijnensport) mogelijk. Het Demoteam/ vrijwilligers bestaat uit enkele vriendinnen met hun honden en jonge meiden die hier helpen met de activiteiten en dieren trainen.andrea

ahdMijn naam is Andrea Sonderen en ik ben de voorzitter en oprichter van deze Stichting. Alle kosten van de dierenopvang, huur weilanden , voer etc. zijn dus voor mijn rekening. En meteen nee wij krijgen geen subsidies en op moment ook geen donaties etc. Het is pure Passie van mij dat ik dit volhoud. En natuurlijk moet ik er nog bij werken om het allemaal te kunnen betalen. Als je ziet hoeveel kinderen en ouderen zoveel plezier beleven aan de dieren dat doet mij goed. Maar vooral de opvangdieren daar gaat mijn hart naar uit. Als een pony zo mishandelt is dat het drie weken het uitschreeuwt, trapt en bijt en dan ineens hetzelfde dier je voor de volle honderd procent vertrouwd, en dan ook nog zo lief word dat ze alle mensen weer vertrouwd dan breekt mijn hart. Van deze dieren kunnen wij mensen nog wat leren. Vooral als de zomervakanties weer beginnen is er veel dierenleed. Dit lijkt iedere jaar weer erger te worden. De training en verzorging rust dus ook zeven dagen per week op mijn schouders. En nee ik kan en wil ook niet op vakantie. Maar gelukkig heb ik leuke en motiveerde vrijwilligers die mij helpen. Met alleman proberen wij dus Mens en Dier dichter bij elkaar te brengen. Deze stellen zich op deze pagina aan u voor.


ahd

Hoi ik ben Hortie Wilmink Ik ken Sunflowers Ranch via mij school Produs met mijn school had ik voor een paar weken dieren verzorging en ik vond het zo leuk dat ik heb gevraagd of ik daar kan helpen ik help bij Sunflowers Ranch bijna een jaar en vind het hier heel leuk Ik vind het ook altijd leuk om iets met Kuifje of Furby te doen Ik kom vaak op de zaterdag en zondag Ik vind het vooral altijd leuk om Agility of lange teugel werk te doen . Het is altijd wel leuk in de winter met de slee met de pony's er voor Ik vind van de lieven pony's Kuifje en Furby het leukste maar de andere zijn ook super lief ik vind het altijd leuk om Furby te longeeren In de zomer vakantie help ik vaak met de kindermiddag en help ik ook vaak met kinderfeestjes ik help ook met BSO-Sport en andere BSO en kinderdagverblijven. Het is ook altijd leuk met de meiden die hier ook als vrijwilliger helpen.

groetjes Hortie

ahdhortie
silvia

 Hoi ik ben Noel . Ben 12 jaar oud ik ben vrijwilligerster bij Stichting Sunflowers Ranch . Werk bijna 1 jaar als vrijwilligerster bij ze .  We hebben een hele gezellige team waarmee je kan lachen . Je Leerd met dieren omgaan onderanderen die gedumpt zijn een daar door krijg je meer respect voor de diertjes.d het hartstikke leuk want je gaat voeren,hokken schoonmaken,diertjes aaien,pony rijden en natuurlijk demo's met konijnhop . Je moet wel goed oefenen met je eigen hoppertje want daar kom je het verst mee , de konijnen vinden dit geweldig! En daardoor heb je zelf ook meer lol . Groetjes Noel 

Hallo, Wij zijn Sunflowers Ranch vrijwilligers 2016
v.l.Susanne,Noel.Hortie en Gina
fenniesilviaHallo, ik ben Sylvia en een vriendin van Andrea. Ik zocht een adres om doggy-dance te leren en van het begin af aan klikte het heel leuk met elkaar. Intussen zijn we hard aan het trainen met mijn schapendoes Luchi en Andrea's honden Happy en Easy. Luchi en Happy zijn dikke vrienden en helemaal gek op elkaar, en als er gewerkt moet worden een goed team. Hopelijk kunnen we ooit een optreden verzorgen. Ik probeer te helpen waar ik kan. Ik heb niet veel tijd daar ik zelf gewoon werk en kinderen heb. Soms kom ik schminken op de feestjes als je geluk hebt, of ga mee naar evenementen. Wat we ook doen het is altijd gezellig! Tot ziens.

Sylvia
Hoi ik ben Gina ik loop hier al een paar jaartjes en ik heb het daar naar me zin ik heb zelf ook veel vriendinnen op de ranch zoals Hortie , Susanne , Noëlle en natuurlijk Andrea en we hebben met z'n alle al veel mee gemaakt en gedaan en we hopen dat de stichting wel blijft bestaan. Ik hoop op een mooie toekomst.


silvianaomiEven voorstellen ik ben Naomi Schouten (het nichtJE van Andrea) Echt een klein nichtje ben ik niet meer,ben inmiddels 33 jaar Ik werk nu ruim 13 jaar als paraveterinair in een dierenkliniek in Nijmegen, zelf heb ik 1 hond genaamd Desert(bull mastiff) 2 katten,en een ponytje van ruim 36jr (Leo) Ik heb vanaf mijn 8ste levensjaar ontzettend veel tijd bij Andrea doorgebracht,op toen nog de Stoeterij "Manege Zadelpijn" wekenlang sliep ik bij mijn oma in Elst en kwam Andrea mij elke dag halen,dit was een ontzettend leuke tijd die ik NOOIT meer vergeet!!! Andrea is degene die mij heeft leren rijden en omgaan met paarden,en zoveel meer,ik heb daar superveel geleerd. Naarmate ik ouder werd,zijn we elkaar een beetje uit het oog verloren,en zagen we elkaar af en toe nog op verjaardagen,gelukkig hebben we nu sinds enkele jaaren weer veel contact,en probeer ik indien mogelijk (druk,druk,druk)op de Sunflowers-Ranch te helpen. Ik heb sinds ruim een half jaar een shetlander van 36jaar in bezit genaamd Leo,dit was de eerste pony's die ik zelfstandig ging verzorgen toen ik een jaar of acht was.. Ik heb aan deze pony ontzettend veel plezier beleefd,toentertijd stond hij nog met 2 broers,maar die zijn in de jaren overleden. Zo is Leo eigenlijk opnieuw op mijn pad gekomen... Leo stond bij mijn ouders in de buurt,waardoor ik nog regelmatig met de hond naar hem toe wandelde...en dus zag dat hij inmiddels al een tijd helemaal alleen stond,in een wei van 1,5 hectare in een bospad..waar hij weinig te zien had,of aandacht kreeg....al met al heb ik het uiteindelijk voor elkaar gekregen dat ik hem mee mocht nemen,en heb hem bij mijn vriendin Laura in Gassel staan samen met een andere pony waar hij heerlijk geniet van zijn oude dag,en ik mijn best doe om het leven voor hem zo aangenaam mogelijk te maken,dat is nog niet zo makkelijk aangezien hij nog maar 4 kiezen heeft en erg moeilijk kan eten..samen met mijn vriendin is het mogelijk hem 3x per dag bij te voeren(alles in slobbervorm) naast volledige weidegang.. Zodra ik de wei in komt en hij vol overgave naar me hinnikt,en meteen aan komt rennen dan weet ik waarvoor ik het allemaal doe...... hopelijk heb ik jullie een beetje een idee kunnen geven van wie ik ben. Laat 1 ding duidelijk zijn:Andrea is de de enige persoon die ik ken,met zo'n groot hard voor dieren!!!! Jammer dat sommige mensen gewoon geen hart hebben!!!!!

groetjes Naomi&Leo

( Leo is eind 2009 overleden en Naomi heeft nu een Haflinger Duke)

Hallo, Ik ben Fennie Wolffenbuttel en ben getrouwd en heb samen met mijn man 5 dochters waarvan 1 dochter met Daisy bij Andrea traint. Daisy is een kruising Mechelse herder en koningspoedel. Vanaf dat ze pup is trainen we al bij Andrea. ( ze is nu 7 jaar oud). Daisy vind Flyball helemaal geweldig en doggydance vind ze ook helemaal geweldig en daar is ze dan ook heel goed in. In die jaren dat we bij Andrea lopen heeft Daisy al heel veel geleerd en we vinden het dan ook heel leuk om met haar te trainen met de andere honden van Andrea en de pony’s. Ook heeft Selma ( mijn dochter) al een keer een demo gegeven met flyball en doggydance. Voor de rest hou ik ook heel veel van dieren en daarom ben ik dan ook veel te vinden op de ranch bij Andrea. Ik vind de konijntjes ook helemaal geweldig die ze nu fokt en daarom zijn we nu zelf ook bezig met een nest konijntjes. Ik vind dat Andrea ook bijzonder goed werk verricht en verdient dan ook echt een dikke pluim voor alles wat ze voor die dieren doet en dat allemaal vrijwillig. fenniesilvia

Hallo, Mijn naam is Lieke Timmers. Met mijn vier schotse herdershonden ben ik actief bezig. Met mijn sableteefjes Kyra en Lyndie doe ik flyball en obedience en geef ik ook demonstraties. Zij zijn gek op flyballen en hoewel ze te langzaam zijn om op wedstrijdniveau te presteren, hebben wij ontzetten veel plezier met z’n drieën op recreatieniveau. Regelmatig ga ik met hen ook in het kader van het Aaihondenproject naar verzorgings- c.q. bejaardenhuizen. Zij zijn dol op mensen en nog doller op geknuffeld te worden. Hun rustige en aanhankelijke aard maakt hen buitengewoon geschikt om bij kwetsbare mensen (kinderen en demente bejaarden) als onderdeel van therapie in te worden gezet. Mijn derde sable teefje Gina zal misschien in de toekomst mee kunnen doen met het Aaihondenproject. De reden dat zij dat tot nu toe niet heeft gedaan is omdat wij haar nog niet zo lang hebben en zij een akelig verleden vol mishandeling achter de rug heeft. Ze is al heel goed gesocialiseerd maar, hoewel ontzettend lief en aanhankelijk, helaas blijvend gehandicapt. Mijn blue merle reu Cody zal nooit kunnen meedoen aan het Aaihondenproject. Hoewel erg lief naar ons toe, is hij erg eenkenning en niet geschikt om mee te nemen naar ouderen en/of kinderen. Met hem doe ik doggy dance, waar hij al aardig goed in wordt.

Groetjes Lieke