Menu   Email

Ons knuffel en aaiproject voor jong en oud / Therapiehonden

BRENGT MENS EN DIER DICHTER BIJ ELKAAR

aai1 aai2 aai3 aai4

Regelmatig gaan wij met daarvoor getrainde dieren naar verzorgingsinstellingen en scholen om (dementerende) ouderen,minder validen en kinderen in de gelegenheid te stellen om met de dieren kennis te maken en te knuffelen. Ook kunnen Groepen op afspraak op onze Ranch komen. Uit onderzoek is bewezen dat het aaien van de dieren een positieve invloed heeft op de mens. In de zorgsector wordt dit met regelmaat op therapeutische basis toegepast. Het doel hiervan is:


aai5 aai6 aai7 aai8

- Op een totaal andere manier ingang vinden bij apathische of depressieve bejaarden.

- Een dier kan rustgevend werken en roept een gevoel van zorgzaamheid, warmte en liefde op .

- Bij psychogeriatrische ouderen worden herinneringsprocessen op gang gebracht.

- Een fantastische manier om mensen uit hun isolement te halen.

- Ook heel geschikt voor meervoudig gehandicapte kinderen.

- Kinderen met trauma`s en angst voor dieren weer vertrouwen geven.

aai9 aai10 aai11 aai12

In Amerika wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van therapie pony's. Hier een filmpje van therapie pony's aan het werk in AmerikaOnze opgeleide Therapie pony Hiawatha van maar 0,72 cm stokmaat komt graag naar de mensen toe en neemt eigen stoeltje mee

aai13 aai14 aai15 aai16

Onze dieren voor visites zijn:

opgeleide Therapiehonden vooral poedels met hun positieve eigenschappen

Therapiepony Hiawatha 0,72 cm stokmaat

twee volledig getrainde tamme schapen Dolly en Molly

diverse konijnen,cavia's ,kippen,duiven , kleurmuizen

ahd...... ahd...... ahd...... ahd

Onze Therapiehonden zijn van pup af aan getraind om deze taak te vervullen en zich rustig te laten knuffelen door jong en oud. Kinderen zijn druk en reageren in het bij zijn van honden onvoorspelbaar. Mensen met spasmen of een andere handicap, maken onverwachte bewegingen. Hieraan moeten de honden gewend zijn. Een opleiding van een betrouwbare Therapiehond is dan ook een verantwoorde taak die heel veel training kost. Wij werken voornamelijk met honden die wij vanaf pup aan op deze taak voorbereiden, hoewel ook oudere honden zich uitermate geschikt kunnen tonen. Niet iedere hond is hier geschikt voor. De honden moeten zich vrij willen bewegen tussen veel mensen in een afgesloten ruimte zonder angst of onrust te tonen;zich rustig gedragen en laten aaien en knuffelen. De grote poedels van Andrea zijn zeer geschikt voor mensen met allergieën, omdat ze niet alleen qua karakter uitmuntend voor Therapiehond geschikt zijn, maar ook omdat hun vacht geen allergische reacties geeft. De vacht van de poedel houd zijn haar vast dat houd in dat je geen haren in de omgeving en op de kleding terug vindt. Waar dit niet van groot belang is zetten wij ook Therapiehonden in van onze cursisten. Dat zijn honden van verschillende rassen die na een opleiding en diverse examens geschikt bevonden zijn. Maar vooral moet een Therapiehond van mensen houden en rustig van aard zijn !

ahd...... ahd...... ahd...... ahd